Zelf WordPress website maken

Hoe zet je een WordPress website op? Wat heb je daarvoor nodig? Kan je het zelf doen of moet je het uitbesteden? Een all-in oplossing nodig?
WordPress Website maken

Een website is meestal essentieel voor elke onderneming. WordPress biedt hiervoor een simpele, betrouwbare en voordelige oplossing. Met een WordPress website kan je jouw online bekendheid vergroten, producten online verkopen, online agenda opzetten, etc… 

Maar hoe zet je een WordPress website op? Wat heb je daarvoor nodig? Kan je het zelf doen of moet je het uitbesteden? 

1. Registereer jouw domeinnaam 

Het eerste wat je nodig hebt voor een WordPress website is jouw eigen domeinnaam. Dit is jouw uniek adres op het internet. Het spreekt voor zich dat een domeinnaam zoveel mogelijk moet lijken op jouw bedrijfsnaam zodat het jouw merk goed weergeeft. 

Met jouw domeinnaam kan je ook een professioneel e-mailadres gebruiken. Het gebruik hiervan zal meer professionaliteit uitstralen dan gratis opties zoals Hotmail, Gmail, etc. 

Om een domeinnaam te registeren heb je een erkend domeinnaam-registrator nodig. Dat is een bedrijf dat de reservering beheert van domeinnamen. Bij BeHost Domeinnamen kan je gemakkelijk een beschikbare domeinnaam vinden en registreren. 

Denk hieraan dat een domeinnaam registreren een jaarlijks kost meebrengt.

2. Webhosting vinden

Webhosting betekent jouw website opslaan op een online-server waaruit de web-bestanden worden opgestuurd naar de bezoekers. Webhosting leveranciers hanteren maandelijkse of jaarlijkse tarief voor hun diensten. De kost van webhosting hangt af van de grootte en aantal bezoekers van jouw website. 

Jouw domeinnaam moet gekoppeld worden met de webhosting zodat bezoekers jouw website met de domeinnaam kunnen vinden. 

3. Bereid de inhoud van jouw website

Denk wat je wil bereiken met jouw website en wat jouw klanten zouden kunnen doen via de website. Dit zou je helpen bij het uitwerken van de pagina’s en secties van de website. Zorg goed voor de structuur waarop je de inhoud zal weergeven zodanig dat jouw uiteindelijke website makkelijk te navigeren is. 

Een website dat goed ontworpen en makkelijk te gebruiken is zal je helpen om je bedrijf te laten groeien en uitblinken. Relevante en gepaste inhoud en foto’s zal jouw klanten helpen om jouw producten en diensten te begrijpen en zal ze vertrouwen geven in jouw merk. 

4. Jouw WordPress website bouwen en onderhouden 

Nu je een domeinnaam hebt geregistreerd en het gekoppeld is aan de webhosting kan je beginnen met het bouwen van jouw website. Eerst moet WordPress geïnstalleerd worden op de website. WordPress is een open-source content management systeem (CMS) dat toelaat om relatief gemakkelijk een website op te zetten. Het is duidelijk de meest populaire optie, aangezien 43% van de websites wereldwijd hier gebruik van maakt. Boven de talrijke voordelen van WordPress, heb je helemaal geen programmeerkennis voor nodig.

Indien je een heel simpele blogwebsite wilt, dan voldoet WordPress alleen. In de meeste gevallen heb je bijkomend een thema, een websitebouwer, en enkele plugins nodig. Wij raden aan om jouw website zo licht mogelijk te houden en het aantal plugins te beperken tot een minimum. 

Mobiel responsiviteit is ook een heel belangrijke aspect bij het maken van een WordPress website. Het aandeel bezoekers dat jouw website zal bereiken met een mobiel toestel kan oplopen tot 50%. Dit zal ook invloed hebben op de ranking van jouw website op organische zoekmachines. 

Wanneer jouw website online staat, is het cruciaal dat de website onderhouden wordt. De meeste plugins vergen periodieke updates en een verouderd website betekent meestal ook een trage en onveilige website. WordPress maakt het heel simpel om jouw website te onderhouden en bij te werken, het vergt alleen wat tijd en systematiek. 

WordPress website zelf maken met BeHost

Wij bieden een aantrekkelijke en voordelige formule om je op weg te helpen. Voor slechts €129 per jaar, zetten we jouw website op met WordPress en Elementor Pro (een populaire en gebruiksvriendelijke webbouwer) hierop geïnstalleerd. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de technische aspecten en kan je meteen starten met het leukste gedeelte, het bouwen van jouw website. Ons pakket omvat: 

  • Webhosting
  • Domeinnaam
  • WordPress installatie
  • Elementor Pro website bouwer 
  • Cloudflare koppeling
  • SSL-certificaat
  • Onbeperkt e-mailadressen
  • 30 dagen geld-terug garantie

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoudsopgave