Prijs website laten maken?

Uw Perfecte Website: Helder in Kwaliteit en Prijs

Websites laten maken die perfect aansluiten bij uw bedrijfsdoelen en prijsvoordelig zijn? Dit vindt u zeker bij BeHost. Met een combinatie van deskundig webdesign en commerciële strategieën, zorgen we voor een sterke online aanwezigheid.

Plan vandaag nog een verkennend gesprek om de mogelijkheden te ontdekken en uw bedrijf naar nieuwe hoogten te leiden. In dit artikel bespreken wij onder meer wat de kost van een professionele website bepaalt:

website laten maken prijs

De echte waarde ontsluiten: Inzicht in de prijs van het maken van een website

Als bedrijfseigenaar is het hebben van een professionele website van essentieel belang. Het is tegenwoordig het eerste contactpunt voor potentiële klanten en een effectieve manier om uw merk op de markt te brengen. Maar wat is eigenlijk de prijs van het maken van een website? In dit artikel zullen we de verschillende factoren bespreken die van invloed zijn op de kosten van het maken van een website, evenals tips voor het budgetteren en beheren van deze kosten. We zullen ook bekijken hoe u de beste waarde uit uw website-investering kunt halen.

Factoren die de prijs beinvloeden

De prijs van een website wordt bepaald door verschillende belangrijke factoren, elk met hun eigen impact op de uiteindelijke kosten:

 • Ontwerpcomplexiteit: De complexiteit van het webdesign speelt een cruciale rol. Een op maat gemaakt, uniek design vereist meer tijd en vaardigheid, wat resulteert in hogere kosten. Eenvoudigere, template-gebaseerde ontwerpen zijn vaak voordeliger.
 • Functionaliteiten: De specifieke functies die je op je website wilt, zoals e-commerce mogelijkheden, interactieve elementen, of speciale integraties, beïnvloeden de prijs. Meer geavanceerde functies vergen meer ontwikkelingstijd en expertise.
 • Aantal pagina’s: Een website met een groot aantal pagina’s vereist meer ontwerpen en ontwikkelen, wat de kosten verhoogt. Een kleiner aantal pagina’s is over het algemeen kosteneffectiever.
 • Taalopties: Meertalige websites vereisen extra ontwikkeling voor taalselectie en vertalingen. Dit verhoogt de complexiteit en dus de prijs van de website.
 • Content Creatie: De hoeveelheid en complexiteit van de inhoud, zoals tekst, afbeeldingen en video’s, kunnen de kosten beïnvloeden. Professionele contentcreatie vereist vaak extra investeringen.
 • SEO Optimalisatie: Inzetten op zoekmachineoptimalisatie (SEO) is cruciaal voor online zichtbaarheid. Deze diensten, variërend van trefwoordonderzoek tot contentoptimalisatie, voegen extra kosten toe aan het webdesignproject.
 • Interactieve Media en Animaties: Geavanceerde interactieve media, zoals animaties of interactieve grafieken, vereisen specialistische vaardigheden en verhogen de ontwikkelingskosten.
 • Integratie van Systemen: Integratie met externe systemen zoals CRM-software, e-mailmarketingdiensten of sociale media kan complex zijn en de kosten opdrijven.
 • Responsiviteit en Mobiele Optimalisatie: Het ontwerpen van een website die goed werkt op zowel desktop als mobiele apparaten vereist extra werk, wat de kosten kan beïnvloeden.
 • Veiligheidsmaatregelen: Extra beveiligingsfuncties, zoals SSL-certificaten, geavanceerde firewalls en regelmatige beveiligingsupdates, zijn essentieel voor de bescherming van de website en kunnen de kosten verhogen.
 • Juridische Vereisten: Afhankelijk van de aard van de website kunnen er specifieke juridische vereisten zijn, zoals privacybeleid en cookiebeleid, die extra werk met zich meebrengen.

Deze factoren moeten in overweging worden genomen bij het plannen en budgetteren van een website. De investering in een website moet worden afgewogen tegen de potentiële voordelen en rendement op lange termijn.

De belangrijkheid van een professionele website

Een professionele website is een investering die uw bedrijf op de lange termijn ten goede zal komen. Het is de plek waar klanten informatie over uw producten of diensten kunnen vinden, contact met u kunnen opnemen en zelfs aankopen kunnen doen. Bovendien helpt een professionele website bij het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële klanten. Het hebben van een slecht ontworpen of verouderde website kan daarentegen afbreuk doen aan uw bedrijfsimago en potentiële klanten afschrikken.

Verschillende soorten websites en hun bijbehorende kosten

Er zijn verschillende soorten websites die elk hun eigen kosten hebben. Een eenvoudige informatieve website, ook wel een brochurewebsite genoemd, bevat basisinformatie over uw bedrijf en de diensten die u aanbiedt. Deze websites kosten meestal tussen de €500 en €5000, afhankelijk van het ontwerp en de functionaliteit.

Een e-commerce website is een online winkel waar klanten producten kunnen kopen. Deze websites kunnen variëren in complexiteit, afhankelijk van het aantal producten, de betaalmethoden en de gewenste functionaliteiten. De kosten voor het maken van een e-commerce website kunnen variëren van €2000 tot €20.000 of meer.

Een andere veelvoorkomende website is een blog of nieuwswebsite. Deze websites bevatten meestal regelmatig bijgewerkte content en kunnen variëren in ontwerp en functionaliteit. De kosten voor het maken van een blog of nieuwswebsite kunnen variëren van €1000 tot €10.000, afhankelijk van de complexiteit.

Zelf website bouwen vs. een professional inhuren

Het bouwen van uw eigen website met behulp van een DIY-websitebouwer kan aantrekkelijk zijn vanwege de lagere kosten. Deze websitebouwers bieden gebruikersvriendelijke interfaces en sjablonen om uit te kiezen. U kunt uw website eenvoudig aanpassen aan uw wensen zonder enige technische kennis.

Het inhuren van een professional heeft echter zijn voordelen. Een professionele webdesigner kan een unieke en op maat gemaakte website voor u maken, die volledig aan uw behoeften voldoet. Ze hebben ook technische kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat uw website goed functioneert en er professioneel uitziet. Het inhuren van een professional kan duurder zijn, maar het kan de moeite waard zijn als u een unieke en professionele website wilt.

Begrijpen van de prijsmodellen voor websiteontwikkeling

Websiteontwikkelaars hanteren verschillende prijsmodellen voor hun diensten. Het meest voorkomende prijsmodel is het uurtarief, waarbij u betaalt voor het aantal uren dat de ontwikkelaar aan uw website werkt. Het uurtarief kan variëren, afhankelijk van de ervaring en expertise van de ontwikkelaar.

Een ander prijsmodel is een vast tarief, waarbij u een vast bedrag betaalt voor het maken van uw website. Dit kan handig zijn als u een vast budget heeft en geen verrassingen wilt.

Sommige ontwikkelaars bieden ook pakketprijzen aan, waarbij u een vooraf bepaald pakket met ontwerp- en ontwikkelingsdiensten ontvangt. Dit kan handig zijn als u op zoek bent naar een alles-in-één oplossing.

Verborgen kosten om te overwegen bij het maken van een website

Bij het maken van een website zijn er enkele verborgen kosten waar u rekening mee moet houden. Ten eerste zijn er de kosten voor domeinregistratie en webhosting. U moet een domeinnaam kopen en betalen voor webhostingdiensten om uw website online te kunnen hosten. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de provider die u kiest.

Daarnaast kunnen er kosten zijn voor het inhuren van een professionele fotograaf om hoogwaardige foto’s voor uw website te maken. Ook het schrijven van webteksten kan een kostenpost zijn, vooral als u een professionele copywriter inhuurt.

Tips voor budgettering en beheer van websitecreatiekosten

Het budgetteren en beheren van websitecreatiekosten kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen:

 1. Stel een realistisch budget op: Bepaal hoeveel u bereid bent te investeren in uw website en houd hier rekening mee bij het kiezen van een ontwikkelaar of websitebouwer.
 2. Vergelijk prijzen: Vraag offertes op bij verschillende ontwikkelaars en vergelijk de prijzen en diensten die zij aanbieden.
 3. Prioriteiten stellen: Identificeer de belangrijkste functies en ontwerpelementen die u wilt hebben en richt uw budget daarop.
 4. Communiceer duidelijk met uw ontwikkelaar: Zorg ervoor dat u uw verwachtingen en budget duidelijk communiceert met uw ontwikkelaar om onverwachte kosten te voorkomen.

Hoe u de beste waarde uit uw website-investering kunt halen

Om de beste waarde uit uw website-investering te halen, is het belangrijk om te investeren in een professionele en goed ontworpen website. Een professionele website zal u helpen om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij uw klanten, en het kan u ook helpen om meer leads en verkopen te genereren.

Daarnaast is het belangrijk om uw website regelmatig bij te werken en te optimaliseren. Zorg ervoor dat uw inhoud up-to-date is en dat uw website goed functioneert op verschillende apparaten en browsers. Monitor ook de prestaties van uw website en analyseer het verkeer en het gedrag van uw gebruikers om uw website verder te verbeteren.

Voorbeelden van kosten voor het maken van een website

Hier zijn enkele voorbeelden van websitecreatiekosten:

 1. Een eenvoudige informatieve website: €2500
 2. Een e-commerce website met basisfunctionaliteiten: €5000
 3. Een op maat gemaakte e-commerce website: €10.000
 4. Een blog of nieuwswebsite: €3000

Deze kosten zijn slechts schattingen en kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en de ontwikkelaar die u kiest.

Conclusie: Investeren in een website voor langetermijnsucces

Het maken van een professionele website kan een aanzienlijke investering zijn, maar het is een investering die de moeite waard is. Een goed ontworpen en functionele website zal uw bedrijf helpen om meer klanten aan te trekken, vertrouwen op te bouwen en uw merk op de markt te brengen. Door verstandig te budgetteren en met een professional samen te werken, kunt u de beste waarde uit uw website-investering halen. Dus, aarzel niet langer en maak van uw website een krachtig instrument voor uw bedrijfssucces.

Wil je een website dat uw bedrijf ideaal representeert?

Bespreek uw project

Heeft u vragen of wenst u graag uw project te bespreken? U kan hiervoor het onderstaande contactformulier gebruiken. Vertel ons over uw noden, of u reeds een ontwerp hebt, of u een deadline hebt, enzovoort. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. U kan een antwoord verwachten binnen twee werkdagen.

U kan ook rechtstreeks een (online) gesprek inplannen via deze pagina.