Kostprijs website: wat kost professioneel webdesign?

Een professionele website laten maken kost tussen enkele honderden tot duizenden euro's. Wat beïnvloedt de prijs van een professionele website en welke opties zijn er?
Prijs website

Je bent op zoek naar een webdesigner om jouw professionele website te bouwen. Je vraagt je af hoeveel een professionele website op maat zou kosten? In dit artikel worden verschillende opties en richtprijzen besproken. 

Wat kost een professionele website? Vier mogelijke opties:

Er zijn verschillende opties om een website te laten maken, maar de meest voorkomende opties zijn:

Gratis of goedkope website0 – 50 euro maandelijks
Zelf een website bouwen met WordPress+150 euro
WordPress website door professionele webbouwer750 – 5 000 euro
Website volledig op maat gemaakt5 000 – 20 000 euro

Gratis of goedkope website, een goede keuze?

Deze optie klinkt misschien interessant, een website voor een zeer lage prijs of zelfs gratis …

Toch is dit meestal geen goede keuze. Zeker niet wanneer je een website wilt bouwen voor een serieuze onderneming. Voor heel simpele doeleinden zou het echter wel gepast zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kleine studentenvereniging of een leesclub.

De meest aangeraden optie hier is een Google site. Daarnaast zijn er verschillende betalende platformen zoals Wix en Jimdo die gratis of goedkope opties aanbieden.

Voordelennadelen
Lage prijs of helemaal gratisDe website is niet jouw eigendom
Geen professioneel ontwerp
Beperkte functionaliteiten
Geen ondersteuning van experten
Meestal geen eigen domeinnaam

Een WordPress website?

WordPress is heel interessant voor zakelijke websites. Hiermee kan je een professionele website op maat bouwen met een moderne en aantrekkelijke design. WordPress biedt ook goede mogelijkheden om snelheid, veiligheid, mobiel-vriendelijkheid en vindbaarheid te optimaliseren. Daarenboven maken de verschillende beschikbare plugins veel functionaliteiten mogelijk.

Perfect dus, WordPress is dé oplossing voor alles … 

Toch niet helemaal. Alhoewel er geen programmeerkennis vereist is, moet je eerst kennis en ervaring opdoen vooraleer je een geslaagde website kunt opzetten. Daarnaast is WordPress niet geschikt voor zeer complexe websites met veel integraties, denk bijvoorbeeld aan websites zoals die van de belastingdienst of grote banken. 

Zelf een WordPress website maken

Voor een simpele WordPress website heb je geen programmeerkennis nodig. Met een beetje IT-kennis en enkele uren opzoekwerk kan je een website opzetten. Je moet hier wel maandelijks betalen voor webhosting, domeinnaam en eventueel voor thema’s en plugins.

Uiteraard zal je hier tijd moeten steken. Tijd dat je niet gaat kunnen investeren in jouw core business. Daarnaast staat een werkende website niet gelijk aan een professionele website. Je zal nog meer tijd nodig om uit te zoeken hoe je de snelheid, veiligheid en vindbaarheid van jouw website in orde kan krijgen.

Hou hier wel rekening mee dat je met weinig ervaring waarschijnlijk gebruik zal moeten maken van templates of thema’s om jouw website te bouwen. Daarnaast zal je moeten betalen voor thema’s, grafics, templates en plugins,… waardoor jouw kosten aardig in de beurt komen bij de prijs van een webdesigner (als je jouw tijdsinvestering als kost meetelt).

Wil je zelf je website bouwen en onderhouden? Met onze website zelf maken formule krijg je webhosting, domeinnaam, installatie WordPress, koppeling domainnaam, elementor Pro licentie, en onbeperkt emailadressen voor maar € 190 per jaar (exclusief btw). Zo kan je meteen beginnen aan het bouwen van je site met behulp van de eenvoudige site-editor Elementor pro en ben je er gerust in dat je website technisch in orde is.

Een professionele webdesign bureau inhuren:

WordPress is maar een instrument om websites te bouwen, de kwaliteit van de uiteindelijke resultaat hangt af van de kennis en de ervaring van de webdesigner. Daarom is het sterk aangeraden om een professioneel webdesign bedrijf in te schakelen om je zakelijke website te bouwen.

Hieronder vindt u enkele argumenten voor het inhuren van een professionele webdesigner:

Expertise

Een professionele webbouwer zorgt ervoor dat jouw website zowel technisch als qua ontwerp goed in elkaar zit.

Advies en opvolging

Een ervaren webdesign bureau heeft heel wat ervaring. Ze volgen jouw website op en geven jou professioneel advies op maat.

Tijd

Door een webdesigner in te schakelen bespaar je kostbare tijd. Zo heb je meer ruimte om te focussen op jouw core-business.

Op maat

Als je jouw website zelf wilt bouwen dan zal je hoogstwaarschijnlijk beroep moeten doen op templates. Een professionele webdesigner daarentegen bouwt een unieke website aangepast aan jouw specifieke noden en verwachtingen.

Hoe wordt de prijs van de website website bepaald?

Verschillende factoren kunnen de prijs van een website beïnvloeden. Hieronder een paar voorbeelden:

 • De grootte van de website
 • Nodige functionaliteiten (bv. log-in, externe applicaties, reservatietool, formulieren…)
 • Meertaligheid
 • De inhoud van de website (zowel tekst als grafische elementen)
 • E-commerce mogelijkheden.
 • SEO-optimalisatie

Hoeveel kost het om een website te laten maken?

Hieronder geven we een aantal voorbeelden met richtprijzen. Het gaat telkens over professionele WordPress websites:

Simpele one-page website (750 – 1 000 euro)

Een basis website dat functioneert als een simpele online visitekaartje, bijvoorbeeld voor de lokale bakker of een klein evenement.

Gemiddelde website (1 000 – 3 000 euro)

Een website met enkele pagina’s en enkele functies zoals bijvoorbeeld een reservatietool, een nieuwsbrief opt-in, een blog, (uitgebreide)formulieren, meertaligheid …

Webshop (2 000 – 5 000 euro)

Het opzetten van webshops vergt meestal extra werk waardoor de prijs meestal hoger uitkomt. Dit omvat ook integratie van online betaalmethodes en eventuele synchronisatie van leveringsmogelijkheden.

Wat is niet inbegrepen in de kostprijs?

De volgende diensten zijn niet inbegrepen in de richtprijzen vermeld hierboven:

 • Geavanceerde SEO optimalisaties
 • Copywriting 
 • Logo-design 
 • Unieke Iconen 
 • Fotografie
 • Unieke illustraties 

Website volledig op maat gemaakt

WordPress is een heel goede optie voor KMO’s, maar voor zeer complexe websites met uitgebreide functies is een website volledig op maat nodig. Kort gezegd, zal hier een webdesigner de front-end (wat de bezoeker te zien krijgt) van de website schetsen. Daarna zal een webontwikkelaar de nodige code schrijven om de website te realiseren.

Ontvang een offerte, gratis en geheel vrijblijvend:

Wil je de exacte prijs weten om jouw professionele website te laten maken? Vraag een offerte op maat voor jouw professionele website. Wij adviseren jou gratis en helemaal vrijblijvend.

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Leuven 

Brussel

Oost-Vlaanderen

West-Vlaanderen

Limburg  

Gerelateerde topics:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave